Mokiniai tyrė savo pulso dažnį

Tęsdamos projekto „ Kokybės krepšelis“ veiklą, su 5 – 7 klasių mokiniais tyrėme savo pulso dažnį. Sunkiausia buvo aptikti pulsą ant riešo, tačiau šią užduotį sėkmingai įveikėme, pasinaudoję paveikslėliu (nuotrauka skolinta https://www.google.com/search?q=pulso+matavimas.)

Kai pirmoji užduotis jau buvo įveikta, toliau sekė kitos užduotėlės: sėdint(ramybės būsenoje) skaičiuoti pulsą per 15 sekundžių; atlikti 10 pritūpimų(lengva fizinė veikla) ir vėl skaičiuoti pulsą per 15 sekundžių; pailsėjus 5 min. atlikti 30 pritūpimų(vidutinis krūvis) ir suskaičiuoti pulsą per 15 sekundžių. Gautus rezultatus padauginome iš keturių , pulso dažnį per minutę. Mokinių pulsas buvo skirtingas – nuo 50 iki 100 kartų per minutę.

Supratome, jog pulso dažnis labai priklauso nuo fizinio aktyvumo, emocinės būsenos, aplinkos. Pagal nacionalinės sveikatos tarnybos nuostatas, vaiko nuo 7 iki 12 metų amžiaus normalus pulsas ramybės būsenoje yra – 75 -110 tvinksnių per minutę.

Išvada: kiekvienam, nepaisant amžiaus, lyties, gyvenimo būdo ir kitų veiksnių, labai svarbu žinoti savo širdies ritmą, nes ši informacija gali daug pasakyti apie žmogaus sveikatos būklę.

Mokytojos Aušra ir Jūratė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas