Riebalai mūsų maiste

Projekto „ Kokybės krepšelis“ veikla tęsiasi. Šįkart su 5 – 7 klasių mokiniais tyrėme, kiek riebalų yra mūsų maiste. Tyrimo priemonės, kurias naudojo mokiniai : popierinis rankšluostis, maži maisto gabaliukai: duona, sviestas, riešutai, varškė, fermentinis sūris, daržovės, o kai kas panaudojo lašinių ar dešros , šokoladinio saldainio gabaliuką. Kadangi naudojome skirtingus mėginius, tad ir rezultatus gavome skirtingus. Vieni mėginėliai greitai išskyrė ant popierinio rankšluosčio riebalus, kiti lėčiau. Keliems mokiniams pavyko atlikti diagramą. Pagal riebalų dėmes padarėme išvadą, kad daugiausiai riebalų yra svieste, lašiniuose, duonoje ir beveik visose daržovėse jų nėra. Organizme riebalai yra didžiausias energijos šaltinis,. Be riebalų mes negalėtume iš maisto įsisavinti vitaminų A, D, E, ir K, nes jie tirpsta riebaluose. Riebalai atlieka daug funkcijų mūsų organizme, tačiau reikia žinoti, kad visas maistines medžiagas reikia naudoti saikingai.

Mokytojos Aušra ir Jūratė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas