Užimtumo programa

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2017-06-16
  • Kategorija: Renginiai

Rukloje didesnė dalis gyventojų yra socialiai remtini, sunkiai gyvenantys, neturintys darbo, iš nepilnų, probleminių šeimų. Dėl gana sudėtingos socialinės situacijos, laiko ar įgūdžių trūkumo, tėvai neretai per mažai dėmesio skiria vaikų auklėjimui, priežiūrai, domėjimuisi jų laisvalaikiu, pomėgiais, interesais, jų elgesio kontrolei. Dėl tėvų dėmesio stokos vaikai patenka į rizikos atsirasti įvairioms biologinėms, psichologinėms ir socialinėms problemoms grupę, o taip pat yra ir viena labiausiai pažeidžiamų socialinių grupių. Tėvų dėmesio stoka neretai sudaro sąlygas vaikams burtis į neformalias grupes, kuriose yra labai didelė rizika atsirasti sveikatą žalojančiam elgesiui, žalingiems įpročiams, o visa tai sukelia skaudžias pasekmes psichinei ir fizinei sveikatai. Neigiamas savo, savo gyvenimo, savo veiksmingumo vertinimas, kuo dažnai pasižymi pakankamai tėvų dėmesio negaunantys vaikai, daro įtaką ir nesveikam gyvenimo būdui, tokiems jo rodikliams kaip fizinis aktyvumas, mityba, rizikingas elgesys, alkoholio vartojimas, rūkymas.

Todėl būtina organizuoti vaikų poilsį ir užimtumą, turiningą laisvalaikio praleidimą, skatinti vaikus dalyvauti kryptingoje veikloje, stiprinti jų saviveiksmingumą, sveikos gyvensenos įgūdžius, bei neigiamą požiūrį į žalingus įpročius.

2017 m. birželio mėn. 12 – 16 dienomis, Vaikų dienos centre vyko Vaikų vasaros poilsio ir užimtumo stovykla, kuri buvo finansuojama pagal Jonavos rajono savivaldybės patvirtintą  Jonavos rajono savivaldybės vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programų 2017 m. sąrašą. Šiai Vaikų vasaros poilsio ir užimtumo stovyklos Ruklos Vaikų dienos centre programai iš Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšų buvo skirta 400 eurų. Stovyklos tikslas - stiprinti vaikų saviveiksmingumą, ugdant vaikų asmenines ir socialines kompetencijas, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius bei sudaryti galimybes mokinių saviraiškai.

 Psichologė Gintė Ulinskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas