Europos kalbų diena

Nuo 2001 m. Europos Tarybos iniciatyva kasmet rugsėjo 26 dieną švenčiama Europos kalbų diena. Jos tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną didžiausių Europos vertybių, įprasminti pagarbą visoms Europos, regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi.

Jau ne pirmus metus Valstybės institucijų kalbų centras, Sostinės vaikų ir jaunimo centras kartu su Europos Komisija prisideda prie šios dienos minėjimo ir rengia vaikams bei jaunimui skirtus konkursus. Taip siekiama formuoti vaikų ir jaunuolių teigiamą požiūrį į kalbų ir kultūrų įvairovę, geriau pažinti kitas šalis. Šiuo tikslu buvo organizuojamas piešinių konkursas „Europos spalvų paletė“. Pateikti darbai turėjo perteikti vienos iš Europos Sąjungos šalių tradicijas ar nacionalinės kultūros ypatumus.

Skyriaus „Pušaitė“ ugdytinė Abigailė Gaižauskaitė savo amžiaus grupėje tapo I vietos laimėtoja, Jonas Kasperiūnas ( ikimokyklinio ugdymo mokytoja Ramunė Repečkienė), Smiltė Kaupaitė ( ikimokyklinio ugdymo mokytoja Gabrielė Kazlauskienė) tapo laureatais.

Geriausių darbų autoriai buvo apdovanoti renginio globėjos Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vardinėmis padėkomis, dovanėlėmis ir Sostinės vaikų ir jaunimo centro diplomais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas